Home     Despre noi     Informatii utile     Corporate travel     Asigurare medicala     Parteneri     Contact    
Euro Touring Travel pe Facebook Euro Touring Travel pe Twitter Euro Touring Travel pe Google+ Euro Touring Travel pe linkedIn Blog Euro Touring Travel
INFORMAȚII ȘI REZERVĂRI
(+40) 767.807.184
Home » Destinatii » Statiuni Muntenegru
OFERTE TURISTICE
NU RATA OCAZIA
Ai nevoie de ajutor?
Suport clienti:
Luni - Vineri
10:00 - 18:00
Telefon: 0767.807.184
Telefon fix: 021.311.77.10

Statiuni Muntenegru

 
1 oferte
Igalo
 
Igalo » Muntenegru
 
Igalo - Datorită nămolului dovedit lecuitor de la Igalo a fost construit un centru modern recuperare medicală, în ca ...
» Citeste mai mult
Preturi de la: 525 €/persoana/sejur
0 oferte
Igalo
 
Igalo » Muntenegru
 
Igalo - Datorită nămolului dovedit lecuitor de la Igalo a fost construit un centru modern recuperare medicală, în ca ...
» Citeste mai mult
Preturi de la:
 
Muntenegru
 
Muntenegru

Muntenegru este un stat localizat in Europa de Sud-Est, in Peninsula Balcanica. Capitala și cel mai mare oraș al tarii este Podgorița. Muntenegru este divizat in 21 de municipalități (opttina), și 2 municipalitați urbane, subdiviziuni ale municipiului Podgorica si Cetinje, capitala regala a Muntenegrului. Economia statului Muntenegru este in mare parte bazată pe servicii și se afla intr-o tranziție tarzie la economia de piata. Turismul este considerat principalul pilon de susținere a creșterilor economice, iar cheltuielile guvernului pentru imbunatatirea infrastructurii sunt o tinta pentru acest aspect. Relieful Muntenegrului variaza de la piscuri inalte de-a lungul granițelor sale cu Serbia si Albania, pana la plajele netede de coasta, care au numai 6 kilometri lungime. Condițiile climaterice, baza geologica, relieful și solul, dar mai ales și poziția Muntenegrului in cadrul Peninsulei Balcanice si Marii Adriatice, au creat condiții perfecte pentru formarea biodiversitatii de aceea Muntenegru este unul dintre cele mai dezvoltate teritorii europene din acest punct de vedere. Lacul Skadar este unul dintre cele mai importante zone care sunt locuite de speciile de pești de apa dulce, 40 la numar, iar in prezent există 56 de specii (18 amfibieni și 38 reptile) inregistrate. Regiunile muntoase Lovćen și Prokletije sunt cele mai importante pentru categoriile de specii menționate mai sus. Din 526 de păsări europene, 333 sunt considerate că sunt o prezenta constanta in Muntenegru.

Suprafata Muntenegru ocupa o suprafata totala de 13.812 km. Are iesire la Marea Adriatica la Sud-Vest și se invecinează cu Croația la vest, cu Bosnia și Herțegovina la Nord-Vest, cu Serbia și Kosovo la nord-est, și Albania la Sud-Est.

Populatie Muntenegru are o populatie totala de 620.029 locuitori, reprezentarea etnica a populatiei fiind: muntenegreni (44,98%); sarbi (28,73%); bosniaci (8,65%); albanezi (4,91%); musulmani (3,31%), croati (0,97%).
Scurt istoric La Congresul de la Berlin din 1878, a fost recunoscut ca stat. Dupa Primul Razboi Mondial, Muntenegru a intrat in componenta Regatului sarbilor, croatilor si slovenilor si, ulterior, Fostei Republici Socialiste Federative a Iugoslaviei. Urmare a referendumului din 21 mai 2006, s-a desprins din Uniunea Serbia si Muntenegru, declarandu-si independenţa la 3 iunie 2006. La 15 decembrie 2008, Muntenegru a depus cererea de obtinere a statutului de stat candidat la UE. Consiliul European din 17 decembrie 2010 a acordat Muntenegrului statutul de tara candidata. Negocierile de aderare cu Muntenegru au fost lansate la 29 iunie 2012.

Religie predominanta in Muntenegru este cea ortodoxa in proportie de 65%, urmata de cea musulmana 19% si romano-catolica 4%.

Gastronomie Pentru a patrunde in sufletul Muntenegrului este necesar sa incercaţi specialitatile bucatariei nationale. Diversitatea naturii muntenegrene si multietnicitatea au lasat urme si asupra bucatarie cum ar fi clasica lipie muntenegreana, papara (o mancare unica, care se pregateste in mod obisnuit pentru micul dejun sau pentru cina si se face din lapte, paine, unt si branza şi care se amesteca si se fierb impreuna). Skadarsko jezero este un adevarat tezaur pescaresc, astfel ca in sarcina restaurantului cade felul in care vor fi pregatite crapul, pastravul, anghila sau obletele. La Podgorica puteţi incerca crapul pregatit dupa reţeta locului, cu prune uscate si frunze de vita-de-vie. O specialitate aparte o constituie crapul afumat, dar cu nimic mai prejos nu sunt nici obleţii uscaţi. Toate astea trebuie udate cu vestitul vin de Crmnik. Pe Litoral va veti bucura de specialităţile marine, prajite in ulei de masline si alaturi de inevitabilele masline si vin. Cunoscutul peşte Saint Pierre, dar şi alte specii de peşte mare şi mic, raci si scoici se servesc in mod obisnuit alsturi de uleiul de mssline şi cu multe condimente. Alaturi de multiplele soiuri de vin, o bautura draga si foarte populară in Muntenegru este unica bere INikićko pivoi, care se bea in toate ocaziile.

Zile Nationale In fiecare an pe data de 13 iulie se sarbatoreste, Ziua insurecţiei populare (13 iulie 1941), aceasta fiind ziua nationala a tarii.

Limba oficiala este muntenegreana, foarte asemenatoare cu sarba.

Viza Cetăţenii romani pot intra in Muntenegru fara viza, pe baza unui pasaport valabil sau carte de identitate pentru o perioadă de 90 de zile.

Moneda nationala Euro

Ora locala GMT + 1

Electricitate 220 V

 
 
NEWSLETTER
Aboneaza-te acum!
Pentru a primi pe email cele mai bune oferte turistice, noutati si promotii
 
Tarom
Carpatair
Austrian Airlines
Lufthansa
KLM
Air France
Czech Airlines
Delta
LOT
British Airways
Alitalia
Brussels Airlines
Turkish Airlines
Finnair
Emirates
Olympic
Wizz Air
Blue Air
Romavia
 
Contact Euro Touring Travel Agency
Telefon
»
0767.807.184
 
Telefon fix
»
021.311.77.10
 
Fax
»
021.312.33.01
 
Adresa
Sos. Stefan cel Mare nr.25, Bl 28, Sc C, ap 79, Parter, Sector 2, Bucuresti
 
Email
»
 
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Tel: 0800 86 82 82; Autoritatea Nationala pt. Protectia Consumatorului tel: 0219551 www.anpc.gov.ro. Eurotouring este operator de date cu caracter personal avand numarul de inregistrare 9505. Numarul licentei de turism: 5922/04.05.2011. Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turisti in cazul insolventei sau falimentului agentiei de turism: Seria I, Nr. 45519, valabila pana la 19.06.2018 emisa de S.C. Omniasig Vienna Insurance Group S.A
 
Euro Touring Travel
© Copyright 2017 Euro Touring Travel Agency